Brännbollsyran 2009

Nu är helgens festligheter över. Det var en av de härligaste helgerna på riktigt länge. Jag har gått i shorts och linne och svettats hela helgen, UNDERBART!!!!!!!

Nu är det bara några dagar kvar tills skolan officiellt är över och jag ser verkligen ljuset i tunneln. Om 5 dagar sitter jag på planet till Shanghai, exciting =D

Jag tänkte nu bjuda på lite härliga bilder från helgen:

 
 
 
 


Enjoy, 

Toodles!

TGIF

Thank GOOOOOOOD It's Friday!

Idag har vi lämnat in uppsatsen för kopiering, så att vi sedan kan opponera varandras arbeten. Nu är det dags att använda helgen till att umgås med mina vänner och hänga på brännbollsyran.

Igår var det bartömning på E-puben och Peter var DJ. När jag skulle gå dit var det för mycket folk, därmed blev det en kväll på Ålidhem med kubb istället.

Idag ska vi titta på när Karin spelar brännboll klockan 13.00 och sen kl 15.00 är det upphämtning av varandras uppsatser och senare på kvällen finns det chans för grillning. 

 

 

Nu måste jag cykla iväg, uppdaterar om kul händelser senare!


Toodles!

Lägenhet i Shanghai

Då var det klart! Allt inför Shanghai vistelsen är fixat, visum, sprutor, flygbiljett och boende. 
Lägenheten verkar fräsch och ligger centralt så det känns nu väldigt exalterande att få komma iväg. Det ligger tydligen nära en av Shanghais mest kända shoppingmalls ligger alldeles i närheten vilket verkar lovande. 


Här är några bilder på hur lägenheterna ser ut, jag vet dock inte exakt vilken jag kommer bo i men ngt i stil med detta:

 
 

Jag hoppas att det blir bra, men blir det säkert.


Back to reality,


Toodles!

Hektiskt

Med endast några timmars sömn gick vi upp vid 7 idag för att äta frukost när vi fick reda på att vi inte fick äta förrän halv 8. Sedan var det iväg för att ha ett möte inför dagens workshops. Vi fick träffa alla seminarieledare. 
Vi gick sedan tillbaka och hoppade över The opening session för att plugga. Vi gick sedan tillbaka för att äta lunch och nu har vi precis avslutat våra workshops. 

Min workshop var otroligt intressant och det var många frågor om vad vi ska göra för att kunna ändra på det rådande klimatet. Att bara sitta med och observera var en häftig upplevelse. Människor från runt om i världen som bor i samhällen vi inte kan förstå sitter här och diskuterar vad vi kan göra åt detta. 

Hur som heslt, nu är det summering av det jag dokumenterat som gäller för att sedan runt havl 8 gå och äta middag. Efter det är det tillbaka till pluggandet som gäller. 


Kan inte längta mer tills denna termin är över.

 

Have to get back to work now,


Toodles!

Konferens dag 1

Hej hej, nu är vi tillbaka på vårt rum efter en dag i Härnösand. Vi kom hit i förmiddags och gick ned till stan och åt en härlig lunch. Vi fortsatte sedan med en liten promenad i denna härliga stad men vatten och skärgårdsstämning. Det har varit strålande väder och vi har haft det toppen. 

Nu på kvällen har vi varit iväg på båttur vilket var helt underbart. Vi har pratat med människor från Bolivia, Tanzania, Kina m.fl.

 
 
 


Nu ska vi fortsätta natten med att plugga. 
I morgon kommer själva konferensen igång och vi ska även jobba på våra workshops. Jag låter er veta mer i morgon, nu måste vi plugga. 


Sleep tight,


Toodles!

Härnösand, here we come!

I morgon bär det av till konferens i Härnösand. Det ska bli kul och jätte intressant, dock kan jag inte undgå stressen kring uppsatsen som verkligen måste börja komma till sitt slut nu. På fredag är det första inlämning, vilket känns lite stressigt. Det ska bli otroligt skönt när detta är över.

Packningen för denna lilla trip går väldigt segt, bara att besluta vilken väska jag ska packa är frustrerande. Plus att alla 17 böcker som vi kommer behövas till uppsatsen, hur ska vi få med dem? Tror dock att vi får avgränsa oss lite vad gäller böcker, men men det löser sig säkert.


Gårdagen var kul men en utgång till E-puben. Börjar dock längta till Stockholm nu och utelivet där. Uteserveringarna och allt annat härligt. Det är inte långt kvar nu så det är bara att hålla ut. Plus att det är brännbollsyran nästa helg vilket ska bli super kul. 

Nä, nu måste jag sätta fart. Ha en bra söndagskväll,

Toodles!

Fredagkväll

Idag har det varit plugg sedan 7 i morse till sen eftermiddag. Nu sitter jag och tittar på reprisen av Söndagsparty med Filip & Fredrik. Såg halva i söndags men missade den biten när Johan Palm medverkade. Jösses, den "mannen" var jag inte ett stort fan av när han var med i idol. Gillade inte hans sångstil, men nu blir han omstylad
 av en av mina favorit stylister nämligen Carson Kressley från "fab 5". 

I morgon blir det troligtvis grillkväll och sedan utgång. Peter ska DJ:a på E-puben vilket brukar leda till att jag traskar dit för att supporta familjen. Det är bara hoppas att det blir bra väder också, men min kära dator har talat om för mig att det ska bli sol så jag hoppas att min darling har rätt.

Nu ska jag återgå till lite pluggande och vänta på resultatet av makeovern med Johan Palm.




He is just fabulous!
Later folks,


Toodles!


Sommarens doft

Min mamma befinner sig just nu på den årliga Silja Rocken, d.v.s. finlandsfärjan där schlagern är som bortblåst och rocken tagit öven. Hur som helst, på en finlandsfärja finns det tax free och det är här sommarens doft kommer in i spelet. Jag har nämligen upptäckt en parfym som jag vill använda i sommar. 

Chanel Chance är vinnaren i sommar, förhoppningsvis hittade mamma den på färjan och skulle köpa den åt mig för ett bättre pris än i vanlig butik. Hoppas, hoppas... Annars är plan B att köpa den på flygplatsen när jag åker till Shanghai. 

Så snart blir det till att byta parfym, wohoo =)



Wonderbar,


Toodles!

PLUGG

Nu sitter vi i skolan som är helt tom med tanke på röd dag. I ensamheten sitter vi med våra böcker och spotify på för att få bort tystnaden. Uppsatsen har blivit några sidor längre och vi har lite mer kunskap om teorier.



Det tråkiga vädret väger gör inte saken bättre, vi behöver snart en riktigt god lunch för att liva upp stämningen då den för tillfället är totalt borta. 


Hoppas ni har en roligare dag =)


Toodles!

Motivation till att plugga?

Ett tips till den som känner att studerandet går segt:


Ibland kan en belöning sitta fint när man jobbat hårt. Jag och Julia tyckte att vi definitivt behövde lite kul i vardagen och bestämde oss för några dagar sen för att prova på min chokladfondue. Vi köpte mashmallows och choklad och gick rakt på sak och titta på resultatet:






Yummi =)
Vi orkade dock bra några stycken sen blev vi mätta, men det var kul för stunden.

Try it...


Toodles!  

Härnösand

Idag fick jag och Julia reda på en rolig nyhet. Vi ska på konferens med organisationen "Sida" på måndag för två dagar.
Vi ska hjälpa till med att dokumentera olika workshops och anteckna händelser under alla seminarium. Det ska bli super kul, vi kommer träffa människor från runt om i världen och det är klimaträttvisa och förändringar som står i fokus. Jag har aldrig varit i Härnösand så det ska bli intressant att se vad som finns där.

So Härnösand, here we come! =)



Toodles!

Unbelievable...

Jag kan inte förstå att det redan gått ett år sedan jag och Petra kom hem från Australien. Tiden har verkligen gått så fort, jag vet inte vart den tagit vägen. Snart är första året på universitetet över och bara det är galet. 
Jag måste säga att det är frestande att leva sig in i den tiden i aussie när livet kändes som en lek. No worries var mottot i livet och ta dagen som den kommer. Ibland undrar jag om vi bör tänka så oftare för att stressa mindre? Jag ska nog försöka börja tänka så i alla fall.

Här är några unbelievable moments from OZ: 


Geeks and freaks maskerad på hostelet i Surfers

 
Hot backpackers on the road =)

That's it for now,


Toodles!

 

 


I min sommar spellista...

hittar du följande låt:



Jag tänker sommar och sol på landställena,  rosévin på "Pontus By The Sea", drinkar på "Josefinas", båtliv och en underbar sommar. Jag längtar och det är inte långt kvar nu...

Dagens ordspråk

Idag är det bara plugg som gäller och kanske träning sen i kväll, känns ganska trist men jag får väl tänka på detta ordspråk istället och hoppas på det bästa!




"Den som äger tålamod äger allt"




Hope you'll have a good monday people.


Toodles!

Eurovision

Jaha, då var det ännu en gång konstaterat att vi kom i längst ner i resultat listan i Eurovision Song Contest. När ska det vända? 
Vi får dock vara glada över Arash framgång för Azerbaijan med en låt som med all säkerhet kommer bli en sommardänga, that's for sure. Och Grattis Norge by the way...

Vi såg alla bidrag igår uppe hos Peter och jag måste säga att jag inte tyckte att det var många låtar jag gillade. Men men jag såg det i alla fall. Sen gick cyklade jag till "Peddan in Park" där det var fullt ös med dj, dans och sång utomhus. Det var mysigt och kul men det blev riktigt kallt på slutet. 

Om 20 dagar sitter jag på planet till Shanghai vilket känns jätte konstigt eftersom tiden gått så fort och snart är terminen slut. Det ska dock bli helt underbart att spendera lite tid hemma i Stockholm i sommar efter Shanghai vistelsen. Sen är det ju Frankrike också som jag längtar sjukt mycket till...men jag kanske ska sluta drömma och använda min tid just nu till att fixa massa saker som jag bör fixa istället.  

Frankrike, see you soon!


Toodles

Det är nu bestämt...

Det är nu bestämt att jag, Debbie och Stefanie ska springa tjejmilen i höst. Vi söker dock en fjärde medlem till vårt lag, då vi bestämt oss för att delta i tävlingen med en kvartett. Det kan i sin tur leda till att i en utlottning kan vi vinna en resa till New York och detta är ju något vi alla är väldigt intresseade av. Så är du den fjärde medlemmen vi söker? I sånna fall hör av dig =)


 



Nu måste jag äta frukost och sen är det plugg idag, igen!


Toodles!

The weekend is coming closer

God morgon!


Idag är det torsdag vilket innebär att det är fredag imorgon vilket i sin tur innebär att mami kommer upp till oss imorgon. Det är bara en hel dag med plugg idag och en nästan heldag med plugg imorrn innan det officiellt är helg. Looking forward to it.

Middagen igår blev riktigt bra, allt blev helt perfekt. Peter var också helnöjd och det blev ett mysigt och roligt firande av hans 23 år i världen.

Maten blev följande:






Have a good day =)

Toodles!

090513

Hej på er!

Idag är det som sagt Peters födelsedag och jag har varit uppe hos honom med en tårta och ballonger och det blev ett lyckat morgonfirande.

Nu är det uppsats som gäller fram tills det är dags för en makalös middag för Peter som kommer bestå av förrätt, varmrätt och efterrätt som i och för sig består av tårtan men ändå.

Här är en bild på tårtan jag gjorde under gårdagen:




Ha det bra så länge...

Toodles!

Some birthdays coming up

Imorgon är det den 13 maj vilket innebär födelsedagar för många, bland annat Prins Carl-Philip, Karin som fyller 25 och sist men inte minst min käre bror. Detta innebär en hektisk dag av firande av både Karin och Peter.

Som tur är läser inte Peter min blogg vilket innebär att jag berätta mina planer för er. Just nu står kakan som ska vara en del av min tårta som jag ska överraska honom med imorgon bitti vilket jag hoppas att han inte listat ut. Lunchen kommer eller eftermiddagen kommer gå åt till att fika och gratta Karin. På kvällen ska jag sen bjuda Peter på middag men jag har inte bestämt vad jag ska laga ännu. Sitter med mina kokböcker och ska försöka välja ut något passande. Återkommer med mer detaljer.

Nu --> Ugly Betty





Toodles!

Skatteverket

Kul att börja morgonen med att ringa skatteverket:

"Det är många som ringer just nu, du har plats 148 i kön"....


Funderar du på ny bil eller en Ahlgrens bil?

Är det dags att köpa ny bil tycker jag du inte ska förhasta dig med det säkra köpet, utan ta en titt på dessa skönheter som är den riktiga versionen av vad vi svenskar kallar Ahlgrens bilar:



Dessa bilar är en design av Erwin Wurms, en konstnär från Australien som tyckte att det fanns för få feta bilar i världen och bestämde sig för att ändra på den saken!

Inspirerande...

Toodles!

Hets i bloggarna...

Idag har jag och Julia börjat vår forskning till vår uppsats vilket innebär läsa kommentarer till 3 av våra stora modebloggar.

Elin Kling, Sofi Fahrman och Ebba Von Sydow!



Men vad som fick mig förvånad idag är dessa personer som kommenterar inlägg och har...
1. absolut ingenting att säga om det som står i inlägget
2. mage att sitta och skriva massa elaka saker om bloggaren
3. intresse av att starta ett kommentarskrig mellan de som gillar bloggen och de som inte gillar bloggen.


Snälla om man inte gillar en blogg, varför läsa den då? eller snarare varför kommentera? Detta är helt onödigt, speciellt för oss som skriver uppsats och måste läsa alla dessa onödiga irriterande kommentarer =)
Grow up....
Nu ska jag avsluta dagens studier och göra fredagskväll, finally!

Toodles!

Gucci for Gucci

Hittade ett väldigt passande halsband till min lilla Gucci:



Är dock tveksam till om det är värt ca 2000 kr för ett halsband till min katt? Njaaa, tror inte det... someday maybe, who knows?


Toodles =)

Starbucks

God morgon god morgon!

Idag är det torsdag och det är dags för skola nu. Det enda jag saknar är en starbucks chai latte MEN jag har alla fall en starbucksthermos som påminner mig och hur gott deras chai latte är så det känns alla fall lite bättre. Idag är det fullt upp med plugg och dags att läsa massa böcker. Detta är några böcker som vi plockade upp när vi körde omkring inne i bibblan igår:




Time to go, have a good day...


Toodles!

Biblioteket

God kväll...


Denna onsdag har varit en inte allt för händelserik dag. Den började med skola och gruppdiskussion vilket gav oss en givande konversation om våra b-uppsatser. Efter lunchen och massa skratt gick jag och Julia till bilbioteket för att leta bra böcker till uppsatsen och för första gången var vi grymma på att hitta alla böcker. Mina tidigare erfarenheter av bilbliotek har bestått av att jag gått vilse och lämnat biblioteket utan böcker. När vi var nere i magasinet som ser ut som är ett stort arkiv med massa böcker och uppsatser hittade vi massa roliga böcker och vi hittade även denna gigantiska bok som vi tyckte var dagens höjdpunkt :



Det må vara hänt att vi är lättroade men kul var det i alla fall. Nu är det läggdags och jag hoppas att Gucci håller med om just den saken.


Sleep tight,

Toodles!

Till dig mami



Detta är bara till dig mami, resten som ser detta får det som en bonus...


Toodles!

Please bring me back...

Varför kunde inte jag ha fått stanna kvar i Berlin? Det var så mycket roligare att shoppa hela dagarna istället för att känna pluggångesten stiga.

Vad kan toppa en weekend med my BFF??? Nada =)

 
 Efter en dags shoppingtur kan det sluta så här vilket är precis så jag vill avsluta alla dagar...



Jag är helt klart skoltrött och längtar till Shanghai och sommaren.

Men jag antar att de är bara att återvända till pluggandet igen,


Toodles!

Highlights

Helgen närmar sig sitt slut och jag sitter fast framför datorn med skolarbete som ber om att bli gjort. Denna söndag har varit en återhämtningsdag efter helgens bravader. Det har varit mycket stohej under denna långhelg, men kul har det varit. Gårdagen blev en härlig dag som först bestod av lite solning på balkongen men det blev för varmt så jag städade upp hemma istället.
Kvällen drog igång med grillning på baksidan vilket var hur mysigt som helst men maten fick dock avnjutas inomhus då norrlands klimat har en tendens att svika en när man minst anar det. Kallfronten drog in över Umeå och det blev lekar inomhus istället. Grattis säger vi till akrobat Amanda som inte verkar ha en led i kroppen. Leken bestod av att med endast två fötter i backen fånga upp en avklippt papperspåse med munnen. Mycket svårare än vad man kan tro faktiskt. Bildbevis kommer senare på detta.

Nu tänkte jag bjuda på några andra av helgens highlights bilder:
 
 
 



Toodles!!!

Fredagskväll

Hallou!

Nu sitter jag hemma hos Sophia med Amanda, Christian och Magda och dricker vin. Vi har sysselsatt oss med att sjunga till så ska det låta och även läst konstiga bloggar. Det är förvånande va människor väljer att berätta för omvärlden...

Vi har även diskuterat gårdagen som blev en lång natt men väldigt rolig. Det blev humor på låg nivå och alla var vilda. Nu ska jag va social igen, dags för lite mer av det italienska vinet och humor på HÖG nivå.


Thank God It's Friday



Toooooooooodles!

RSS 2.0