Shopping vs båtmässa

Super saturday har det varit idag. Det började med att vi kom hem 5 imorse från en en riktigt bra utgång på sturecompaniet. Tanken var att träffa Amanda och Hanna men när vi väl kom in träffade vi dem aldrig. Men jag och Debbie dansade på och drack riktig goda drinkar. Runt halv 3 gick därifrån och mötte på vägen två schweizare som vi hade sällskap med och vår tanke var att gå till village men vi alla var så hungriga så vi gick till donken istället och tränade franska med dessa män. Mycket trevligt med lite internationellt sällskap så där på lördags morgonen.

Hur som helst imorse gick vi upp och Debbie åkte till jobbet och jag och mami åkte till nacka forum för att genomgå en shoppingrunda. Väldigt lyckad ska jag säga och vi hade sällskap av mammas arbetskollega och hennes dotter. Shoppinghysterin tog fart och ingen finanskris kunde anas.

Efter en goc lunch och lite mer shopping tog vi oss vidare till ävlsjömässan för att gå på båtmässan. Min favorithändelse varje februari. Självklart hittade jag en drömbåt som jag kommer drömma om från märket Monterey. Jag träffade även på min gamla chef Per från Navigare Yachting som jag jobbade för i Grekland, en trevlig överraskning. :)

Nu är det dags för en lugn myskväll hemma. Jag lägger upp bilder på shoppingen senare.

Toodles!

Chillin´ in sjöstaden

Idag har jag varit i stan och fick lite shopping gjord. Mötte sedan upp Amanda, Hanna och Sophia för lunch på fresco. Riktigt bra sallad och service, precis vad jag behövde. Efter det gick jag vidare in till Debbie på mexx som jobbade idag, hann med att köpa en kofta som hon hade hängt undan till mig. Sen bar vägen hem och har bara chillat med mami sen dess och vi har tittat på massa fina skor som vi vill ha.

Om en timme får jag mina kära vänner Debbie, Elfie och Anna på besök och vad har jag gjort? ingenting! Det är dags för mig att sätta fart och göra mig i ordning nu.

Här är två av dagens kap:


Ha en bra kväll,

Toodles

Fabulous Friday

Fredag igen men denna gång i sthlm. Ikväll blir det en riktig Girls Night Out och jag är så taggad.
Det hela kommer börja hemma hos mig med drinkar och lollo kommer ta med sig kärleksmums istället för kladdkaka denna gång. Traditionen med att ha kladdkaka på våra förfester började i tren på gymnasiet och det håller i sig än. Sedan bär det vidare ut, vi har dock inga större planer på vart.
Så här kul hade jag och Ylva på village i onsdags:



Get excited.... =)


Igår hade jag och debbie en trevlig kväll, vi var och hängde på söder efter lunch eftersom båda hade lunchat på medborgaplatsen. Sen traskade vi in på systemet och köpte allt till idag och sen åkte vi hem till mig, för att plugg men vi kom aldrig riktigt till skott. Jag lagade min berömda pastasallad till mamma och Debbie, väldigt lyckat. Sen började vi blanda drinkar istället och kom på en egen drink som vi sedan döpte till "djink". Vår slogan blev: The only drink you wanna drink is the djink! Kommer att finnas bilder på den imorgon vill jag lova. Namnet uppstod genom att jag pratade med en stor isbit i munnen och sa då ordet drink men det lät som djink och på den vägen är det.

Nu ska jag till stan för att möta upp amanda och för att se om jag hittar den gröna kjol som jag vill ha som jag letat efter.
Vi hörs later,

Toodles

Home sweet home

Äntligen är jag hemma i hemstaden igen. Det var en lättnad att få se rörelse och mycket trafik igen och inte bara ett tyst vackert vinterland. Igår kom jag hem runt halv 4 och jag behövde inte vänta länge innan jag fick besök av Debbie. Vi bokade hotell till Berlin och det känns väldigt bra att ha det klart. =D Can't wait...

På kvällen blev det sushi i kungshallarna, maten var okej inte mitt favorit sushiställe men det vägdes upp av bra sällskap. Sedan var det iväg till Ego för att träffa Ylva som jag inte träffat på ett och ett halvt år vilket var riktigt kul. Efter två timmar på ego gick vi ned til Jennifer och hennes syster som börjat jobba på Village på onsdagar, riktigt trevligt det också. Avslutande gick vi till donken för att sen åka hem.
En perfekt dag i sthlm!

Idag ska jag pallra mig till studentpalatset för att plugga. Jag kommer ha sällskap av Debbie vilket känns skönt, alltid bra att ha ett snille vid sin sida. Runt 13.00 blir det lunch någonstans på söder för en catch up med Jonas och ikväll tror jag att det blir middag på Jensens steakhouse beroende på om mami är sjuk eller inte.
Anyway, nu måste jag skynda mig iväg till SP.


Toodles

Fettisdagen

Då var vi här igen, fettisdagen. Jag och Amanda som har spenderat dagen hos mig och pluggat har självklart unnat oss varsin semla på eftermiddagen trots att jag inte gillar semlor. Locket är gott men resten kan jag egentligen skippa.
Som sällskap till semlan tittade vi på sex and the city och det är verkligen beroende framkallande.

Kvällen kommer gå åt till att plugga och packa för imorgon bär det av till Stockholm, hem ljuva hem. För en gångs skull behöver jag inte heller packa snålt för att jag ska få med massa saker från stockholm, mamma fick med sig de sista julklapparna upp nu i helgen så jag kan ta med mig det jag vill. =D
Måste börja ta tag i packningen nu så jag har det gjort.

Toodles


Shoes are a girls best friend!!

Sitter och väntar på att mamma ska komma och började kolla på skor vilket var en dum idé med tanke på att jag vill ha så många av de jag hittat.
Dessa snygga från Report Signature skulle göra sig fint i samlingen.

Colin Stuart:


Colin Stuart hade även typ 20 par jag skulle kunna tänka mig att köpa, både sandaler och pumps. Det värsta är att oavsett vilka pumps eller sandaler jag köper kommer jag inte kunna använda i Umeå eftersom vintern pågår till juni här. Däremot kanske blir några vändor till stockholm under våren så då blir det perfekt att ha lite nya fräscha skor med sig. Plus att man verkligen aldrig kan få för många skor och där med basta....

Rise and shine

Hello!

Idag är det lördag och mami kommer upp i eftermiddag, ska bli så kul. Det blir första gången hon sover i min lägenhet, det brukar normal bli Peters eftersom han har en trea men denna gång blir det hos mig.
Jag ska snart gå upp till Peter för att hämta kissen Pavey som ska bo hos mig medan mamma är här. Detta innebär då att jag måste göra min lägenhet kattsäker igen, dvs plocka undan allt hon kan tänkas vilja leka med.

Igår blev det en kul kväll som vanligt. En riktigt lyckad förfest som inkluderade massa gossip talk, drinkar och snacks och även en ny grej vi prövade på igår nämligen att hoppa i min säng. Ibland glömmer man hur kul det är att vara barn. =)

Jag slog till på att använda alla ljus jag har igår, det blev väldigt cosy i lägenheten. Look for yourselfs:
 

Hur som helst, ikväll blir det melodifestivalen med mamma och Pavey.
Nu måste jag städa upp från igår.

Toodles


Nostalgi

Good afternoon people!

Idag var det tidig uppstigning, eller för en student var det tidigt. Vi hade vårt första möte med basgruppen imorse. Det känns dom detta projekt kommer bli kul även om det var lite strävigt från början. Det var kul att arbeta med något som jag kände igen nämligen arbetsmetoden PBL, jag får tacka fryshuset som lärde mig allt om PBL under gymnasietiden. Jag fick en liten nostalgitripp, det var ju trots allt en del roliga möten på frysen.

Hur som helst, det är fredag igen och ikväll kommer det bli förfest hos mig som det verkar nu som sedan leds vidare av utgång till corona. Självklart kommer vi ikväll att titta på finalen av "På Spåret" vilket känns kul med sorgligt eftersom det är sista avsnittet.

Det ständiga problemet är ju då, what to wear??? Jag och Amanda tog en sväng förbi stan och åt lunch för att sedan frestas av reor och fina nya vårkläder men icke...studentekonomin tar emot, tyvärr!!!!!!!!!
Vi får se vad kvällens outfit blir, en sak jag är säker på är att det kommer sluta med att det är kläder över hela min lägenhet.

Anyways, nu ska jag städa lite.

Toodles

The Secrets Of A Shopaholic

Den som inte har läst Shopaholic serien skriven av Sophie Kinsella har verkligen gått miste om många skratt. Det är en serie böcker där man får följa tjejen Rebecca som har seriösa problem med shopping, eller snarare ekonomin än själva shoppingen.

Jag kan knappt vänta på filmen som precis släppts i USA. Jag har precis sett trailern och jag känner att denna film är helt klart ett måste.

Jag kan inte fatta att det redan är torsdagkväll och imorrn är det helg igen. Veckorna just nu går nästan lite för fort, jag hinner knappt med att tänka tanken helg innan den är här igen. Denna helg kommer mamma upp och hälsar på, det ska bli väldigt kul. Tydligen har jag inget val på lördag än att titta på melodifestivalen vilket känns sådär, jag är inget big fan av uttagningarna men tittar gärna på finalen.

Hur som helst med mamma kommer även en av mina julklappar som jag väntat på nämligen en ring från Thomas Sabo. Det var min kära bror som gav den till mig men det var fel storlek. Vi fick beställa om den och nu har den äntligen kommit, lycka!


Exciting =)

Om en vecka onsdag den 25 feb kommer jag hem till Stockholm igen för 5 hela dagar. Nu har det gått väldigt lång tid sen jag var hemma senast. Under hösten var jag hemma nästan varannan vecka, visserligen för att det var grejer jag var tvugnen att komma hem till men ändå.

Nu är det andra tider, men det ska bli såååå kul. Amanda, Camilla, Johanna, Maja med fler kommer vara i Stockholm samtidigt, så det finns risk för lite wild and crazy time.

Jag har precis lyckats få spotify (tack phil) och började lyssna på Hoffmaestro vilket påminner mig och sthlm sommartid, känslan är nästan oslagbar!
Idag har varit en riktig längta till sommaren dag, men jag har haft så mycket vinter nu och som det verkar kommer jag ha de fram till juni så det är tillåtet att längta efter sommaren.

Nu måste jag tillbaka till pluggandet...

Toodles

Summer dreaming

Jag har suttit och suktat efter fina bikinisar och längtat till sommarn. Elina och Sofia som är i USA har fått i uppdrag att köpa med saker till mig och Debbie så vi slipper betala frakt =)

Jag har hittat några olika bikinisar först och främst från Victoria's Secret med tanke på deras stora utbud. Elina ska ut och se om de finns i butiken, så det är bara hoppas. Här två jag hittade..
  

Längtar såå mycket till lägenheten i Frankrike och sommaren överhuvudtaget.

För att jag ska våga visa mig i mina förhoppningsvis blivande bikinisar måste jag byta om till gymkläderna nu, det är dags o gå till gymmet me Amanda o köra funk och core.

Toodles

Nybörjare i köket?

Nu när jag har bott själv i över ett år trodde ju jag att jag hade börjat få in snitsen med att laga mat. Även om det inte blir varje dag så är det i alla fall oftare och oftare, så igår när jag hade gjort 4 matlådor med lövbiff och lax och grejer så kände jag mig jätte nöjd och bestämde jag mig för att ta en avokado som belöning. Den avokadon förstörde min kväll... Medan jag stod och skar upp den tänkte jag på ett scenario som hände i australien att en kock sa till mig: akta så du inte gör illa dig när du håller så där...
Ähh inga problem tänkte jag och det har ju aldrig hänt något men så igår, troligtvis bara för att jag tänkte på det där så skar jag mig riktigt djupt i fingret och det sprutade blod för allt i världen. Plus det, reagerade min kropp med en chock och syn och hörsel försvann för en stund men jag ringde Peter och han visste precis vad jag skulle göra så tack o lov att bror för en gångs skull svarade i sin telefon. En riktigt otippad vändning på min kväll.

Nu e allt bra igen och jag sitter med "Batman" plåster eftersom jag inte hade några andra plåster hemma. Så tack till Johanna och co som gav mig Batman plåster i 20 års present i höstas, ni räddade min kväll igår!



Nu ska jag tillbaka till pluggningen...

Berlin, berlin, berlin

Debbie och jag har äntligen bokat våran vårresa till Berlin som har varit på tapeten ett bra tag nu.
Den 24 april bär det av och det kommer bli en girlsweekend till max.

Det som är bra med att ha Debbie som respartner är iofs många men speciellt att hon kollar upp alla restauranger och klubbar som är värda att besöka innan, så när vi väl kommer fram kommer det endast vara att ta fram kartan och besöka alla dessa ställen. Väldigt bekvämt...


Nu blir det lite mer motiverande att plugga eftersom vi har något riktigt kul att se fram emot =) =) =)

Dags att läsa Internet, medier och kommunikation!!!

Toodles

Plugg i hemmet

Hello people!

Måndagkväll och det har varit en dag bestående av plugg, plugg, chokladbollar och lite mer plugg.
Det var samling hos mig vid 10 imorse och sen var det plugg för hela slanten. Vi tog lunch paus som också ledde till att Julia bakade chokladbollar åt oss, väldigt uppskattat. =) Vi pluggade vidare och kom på att det var väldigt roligt att pröva alla effekter man kan ha i powerpoint. Sanna fick även den briljanta idéen att vi skulle ta kort på oss alla i gruppen och ha en bild på oss själva som avslutning på powerpoint presentationen.... här är resultatet:
 Vilka skönheter haha =) Lite extra reklam för Mac kan jag känna...
Vi gjorde sedan kväll och Hanna och Amanda tog plats i köket och agerade kockar, väldigt lyckad avslutning på dagen.


Det var ännu en lyckad helg i Umeå denna helg. Fredagkvällen tog plats hos Viktor då Patrik hade lagat Paella och maten följdes sedan av "På Spåret". Den nya trenden i gänget är allmänbildning och På Spåret har blivit the one and only tv-show. Tack Patrik för maten och Viktor för kunskapen om Johannesburg!
Vi gick sedan vidare till e-puben som har blivit det givna utestället för oss eftersom det är det mest ekonomiska. För min del blev det sen "efterfest" som innebar lövbiff med makaroner hemma hos brosan som jag och Alex lyckades göra riktigt bra.

I lördags tog jag mig ut till Umedalen till Amanda. Det var toppen väder så jag tog med mig systemkameran och vi gick en lång promenad och tog vinterbilder som först bestod av fridfull natur tills Amanda fick chansen att hoppa från en bänk och showa lite så bilderna övergick till Amandas Top Model bilder istället. =D
Även denna kväll hittade vi oss själva dansandes på e-puben till liveband men även min bror och Alex musik eftersom de två var dj's. En superkväll med gott sällskap...

Söndagen spenderade jag hemma då jag vaknade upp utan röst. Det blev städning på hög nivå och allmänt lugnt hemma. Senare på kvällen blev det söndagsmiddag hos brodern och det var även besök från Ervin. God mat och underhållande sällskap gjorde min kväll.


Imorgon är det seminarium och vi ska få visa upp våran fina Powerpoint and i guess that's it for now...

Toodles
/M

Viktnoja?

Jag är precis hemkommen från frisören och jag är väldigt nöjd. Det är inte ofta jag kommer från frisören och är helt nöjd men idag är jag det och känns riktigt bra.

På bussen på väg hem orkade jag inte leta reda på ipoden i väskan p.g.a. min röra i den så jag satt och lyssnade på 3 tjejer som kan ha varit runt 13-14 år. Den ena tjejen säger till den andra tjejen: Jag vet att du försöker sluta äta, jag har ju märkt det. Den andra tjejen svarar väldigt nöjd i rösten: Jo jag vet, jag äter bara en tredjedel av det jag brukade äta. Den första tjejen frågar: varför vill du äta mindre? du är ju redan väldigt smal och inte för att vara elak men varför?
Den andra tjejen svarade: Men jag vill bara inte äta så mycket som jag gjorde förut...och så fortsatte det hela vägen hem!

Jag blir illa berörd av att höra konversationer som denna, varför sluta äta och dessutom vara nöjd med det? Visst att det är bra att inte äta för mycket men när man är 14 år och smal som denna tjej, varför oroa sig om vikten?
Jag hoppas att hennes kompisar som satt och frågade henne varför hon höll på som hon gjorde har en inverkan på denna tjej och får henne att äta normalt.

Hur som helst, jag är helt handikappad i kroppen idag från gårdagens punch out. Jag har skakat i händerna i ett dygn nu så jag kan konstatera att träningen var lyckad. Det var väldigt jobbigt men givande, vi får se om jag o Julia orkar med en runda till imorrn.

Ikväll är det final av Top Model 20.00. Jag kan inte riktigt bestämma mig för vem jag gillar bäst, men jag tror att McKey har stor chans att vinna. Vi får se...

Jag satt och kollade igenom bilder förut och på tal om Top Model hittade jag bilder från Debbies Modevisning i kungsträdgården hösten -07 här är lite bilder från den showen =)

Elina och jag som fick agera modeller
Debbie fixar kläderna
Träning =)  
 Alla fina kläder...




Dags för middag...

Tjingeling!


Sunshine in Umeå

Vilken härlig dag det har varit idag, strålande sol, några minusgrader och massor med snö d.v.s. helt perfekt!

Morgonen började med att jag fick kasta mig iväg till skolan på två minuter då jag hade ställt fel mobil på alarm och den mobilens klocka visade 18.35 när den egentligen var 10.05, men jag lyckades hinna till föreläsningen precis till 10.15 efter en ordentlig löpning.

Det blev lunch med Amanda i skolan men det tog oss längre tid att hitta någonstans att sitta än att äta själva lunchen. Vad är det med att alla måste äta exakt samtidigt?

Efter lunchen blev det en härlig promenad ner till stan där vi hade en del ärenden att utför på bland annat Claes Ohlsson, vilket ställe det är egentligen. De har allt och till bra priser, jag vet inte hur mycket småsaker jag har handlat där till väldigt bra priser. Idag var jag på jakt efter betongkrokar och hitta en låda med massa bra krokar för 39:-...Fynd!!!

Vi gick också och suktade efter lite vårkläder men studentbudgeten säger nej till kläder. Plus att både jag och Amanda längtar hem till butikerna i Sthlm där det finns mer utbud än här...

Ikväll blir det "punch out" pass på gymmet med Julia, vi hoppas på att köra slut på varann och få maximal träningsvärk imorrn. När jag kommer hem sen ska jag spana in nya The City avsnittet, ska bli intressant att se vad Oliva har att säga till Whitney i detta avsnitt.

Imorgon ska jag ner till frissan och klippa mig. Har hittat ett bra ställe här uppe som fått ta över min frisör som jag hade i sthlm. "Clip" heter det och de har väldigt bra service, vi får hur stor förändringen blir imorgon.

Nu är det dags att bege mig till gymmet,

Toodles

Upprörande

Kollade precis på nyheterna och jag kan inte förstå hur det kan ha gått så långt i världen att människor sitter och sliter av dun från dessa oskyldiga levande fåglar. Det är så hemskt och filmerna från dessa ställen får mig att få ont i magen. Jag är dock glad att ämnet har tagits upp och jag önskar verkligen att detta kommer att stoppas.

Jag har ingen aning om vart dunet i mina jackor kommer ifrån men hoppas att det inte kommer från någon av dessa stackars fåglar. Detta är väldigt upprörande och det krävs ett slut på detta beteende!!!!!!!!!!!

Det är dags att ta reda på att företaget man handlar av får dunet från ett bra ställe...

Oh happy day...

En väldigt seg söndag blev det igår och inga andra ursäkter än att det blev en hård utgång i lördags.
Det började bra hos sanna där alla sjöng o dansade för fulla krafter (som vanligt vill säga). Efter detta begav vi oss ut i 20 minus för att gå till bussen, ingen rolig erfarenhet. Jag och Christian fick för oss att helt plötsligt ändra våra planer och gå till e-puben istället för att åka in till stan. Det var väldigt lyckat beslut då det var väldigt roligt på e-puben men jag lessnade runt 1 och begav mig hemåt istället.

Som sagt gårdagen var väldigt seg och jag spenderade mesta delen av dagen framför tv:n och jag upptäckte då en serie som jag endast kollat på i 10 minuter förut nämligen Dirty, Sexy, Money så jag har börjat kolla från början på surfthechannel.com...För den som gillar Darlings check it out!

Senare på kvällen gick jag till min underbara bror som hade lagat middag åt oss med förätt, varmrätt o efterätt...seriöst kan man ha en bättre bror? Jag tog med mig en vinare och det blev en riktigt bra avslutning på dagen plus att vi sedan kollade på Disney klassikern Aristocats, vilken underbar film.

Idag måndag, tillbaks till skolan och det var dags för seminarium. Jag och Magda gick igenom våran presentation och som vanligt var jag nervös och tänkte att vi hade för lite information men det gick ju bra tillslut. Skönt att ha det bakom sig..

Jag ska ikväll bara ha en lugn kväll, måndagar är en gymfri dag och jag ser mig själv stå o slåss med stekpannan för att göra några matlådor för vecka, mindre exalterande men ekonomiskt.
Önskar att jag hade en kock som gjorde denna syssla åt mig, så alla frivilliga är välkomna =)

Nu måste jag följa upp Dirty sexy money...kan luta åt ett maraton med denna serie

Ciao ciao


Saturday night live

Lördag och det snöar fortfarande!

Kylan som dragit in känns sådär tycker jag, att det snöar - okej, jag menar jag har hellre snö än slask. Däremot är allt under 5 minusgrader väldigt kallt, så 10 minus som det är nu är ingen hit. Värme till Umeå tack!

Gårdagdens bowling blev väldigt lyckad även om resultatet inte blev jag som hade tänkt mig. Amanda visade sig vara väldigt skicklig med klotet och vann över mig första rundan. Andra rundan blev faktiskt oavgjord. När vi börjat klaga på träningsverk i fingrarna och avbrutna naglar gick vi in till baren istället för att ta en öl.
Vi fick sedan lite bråttom till bussen trodde vi men istället fick vi vänta 10 minuter ute i snöstorm, mindre kul! Busschuffören körde även fel så de mesta drog ut på tiden. Till slut kom vi fram till E-puben där vi möttes av en tom lokal och 10 pers i baren som väntade på o få servera dricka haha, lite misslyckat kände vi. En timme senare började lokalen fyllas i alla fall och Sophia kom o gjorde oss sällskap. Väldigt trevligt!

Idag har storstädning av lägenheten varit prio 1, sedan en sväng till stan med Sanna, Christian och Viktor för att bland annat träffa alla Umeås invånare på systemet.
Kvällens planer är lite oklara, verkar som det blir förfest hos Sanna för 175:e gången haha men först lite middag och vin. Utgång verkar troligt, dock inga bestämda planer.

Dags att fortsätta städningen...

Här är lite bilder från igår:

  
 
Amanda, Bowlingstar =) 



Toodles,
Maddie


Sofia 20 ÅR

Sofia my dear friend fyller ju systemetålder idag, dock befinner hon sig i USA så...inge systemet för henne förrän i maj.

Hur som  helst STOOOORT GRATTIS skickas här från Umeå till West Palm Beach

Happy Birthday my beutiful friend!
Gladaste människan på denna jord

TGIF - Thank God It's Friday

Fredag igen, denna vecka har gått läskigt fort. Timmarna gick åt till att läsa in all litteratur till det kommande seminariumet som äger rum på mångag.

Dagen hitills har varit lärorik och handlat mest om orientalism och feminism inom science fiction. Credit till mig och Magda som gjorde en bra insats till våran presentation. =)

Om några minuter börjar The Hills som ofta brukar ta min tid under 17.00-18.00 men eftersom jag redan sett alla avsnitt mer än 3 gånger vet jag inte om jag kanske borde offra min tid till att städa istället...we'll see

Kvällen kommer att spenderas i en bowlinghall för att försöka slå Amanda och Sanna i min favorit sport för att sedan tralla vidare till E-puben för en lagom chill kväll med gott sällskap.

Det är hög tid att börja ladda och mjuka upp musklerna inför bowlingen nu så enough for this time!

Tjingeling
/M

En i mängden

Jag är nu officiellt bloggare jag med!

Jag bestämde mig för att vara en i mängden och skaffa blogg, dels för att jag känner att det var dags att dela med mig av mina tankar och dels för att minska telefonräkningarna för min mamma som ringer mig så mycket. =) 

Jag kan inte berätta vad denna blogg kommer handla om för jag har själv ingen aning. Vad jag kan säga är att jag troligtvis kommer skriva precis det jag har i tankarna då jag sitter vid datorn vilket kan innebära precis vad som helst. 

Vi får se hur länge detta varar men hur som helst är jag en i gänget nu i alla fall...=)
 


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0