Happy Birthday To You!

Grattis till min kara kusin Patric som fyller 18 ar idag.




Daligt av mig att inte vara dar och fira det, men jag har ju i alla fall lovat att atgarda detta nar jag kommer hem.
Som ni ser ligger det dar med att kunna gora goda drinkar i slakten =).

GRATTIS GRATTIS PATRIC PA DEN STORA DAGEN
AKTA DIG FRAN KROGEN SA ATT DU INTE FAR ONT I MAGEN.

(vanligt fenomen namligen nar man fyller 18, alla dom som var med mig nar jag fyllde 18 kan intyga detta...)

Have fun and see you soon,


Toodles!


Transformers

Jag vet inte vad som har hänt med mig under denna kina vistelse, förra veckan gick jag och såg Terminator och igår ändrade jag mina planer och gick på bio igen och denna gång såg jag Transformers. Jag bör väl i och för sig säga att det inte var mina val av filmer. För det första finns det typ bara 3 filmer som går på bion och sen så var det bara Justin som ville gå, men i alla fall. Jag gillade dock Transformers mer än Terminator då filmen igår faktiskt innehöll lite humor. Jag förstod även handlingen vilket jag absolut inte gjorde förra veckan. 

Nu ska jag kila iväg till jobbet. Efter jobbet idag ska jag troligtvis med Irena och Tomasz och simma lite. Måste bara hitta ett par tofflor då det inte verkar som att det är samma standard på simhallarna här som i Svealand.

 
Have a nice night of sleep,

Toodles!

Last week

Nu ar det sista veckan for mig i Kina, vilket kanns lite trakigt. Tiden har gatt sa himla fort, som den alltid gor i och for sig.
Jag ar nu tillbaka pa Luna efter tva intensiva och jatte roliga veckor pa British International School. Har pa kontoret ar allt som vanligt, tyst och lugnt. Jag ska snart satta mig i ett litet mote med Tomasz da jag har lite drygt 70 fragor till  honom om Lunas utveckling. Senare idag har jag inga planer, jag ska nog ga hem och se over min packning lite, jag misstanker namligen att det kan bli lite problem nar jag ska aka hem da jag hade overvikt pa vagen hit.

Annars hade jag en bra helg. I fredags var jag med Irena och de kinesiska lararna pa kareoke pa eftermiddagen. Det var avslutning for hela skolan sa vi slutade runt 12. Sa det var full fart pa kareoken och kineserna var galna. Efter det gick jag och Irena hem till henne i regnet en svang for att sedan mota upp Marta pa Glamour Bar. Mitt favoritstalle i Shanghai so far kan jag saga. Helt underbart stalle!!! Jing och en till kompis kom sedan dit ocksa, det var bade skratt och tarar da de spelade Michael Jackson och Jing brast ut i tarar =).

Lordagen bestod av lite shopping och fika med Irena och Marta. Sedan en filmkvall och tidig sanggang. Sondagen var ocksa lugn, film och promenad.

Nu ska jag jobba lite, hoppas Sverige bjuder pa sommarvader at er.


Toodles!

Michael Jackson - Rest In Peace

Helt UNBELIEVEABLE - Michael Jackson ar dod.

Var stora popikon som vi generation efter generation avgudat finns inte mer, endast 50 ar gammal.
Som jag och Peter har dansat och sjungit till hans latar, vilken legend han varit och kommer troligtvis fortsatta vara det.
Aven om han inte ar fysiskt vid liv tror jag han kommer leva vidare via sin musik en lang tid framover.

Again, Rest In Peace Mr. Jackson!



Double BBQ

Ni Hao!

Torsdag ar det idag och jag sitter i klassrummet och vantar pa att denna arbetsdag ska ta slut. Alla larare har mote just nu, det verkar dock som det kommer dock applader fran aulan var 20:onde sekund sa jag misstanker att det ar ganska avslappnat mote idag.

Hur som helst, nar motet ar klart ska skolan forvandlas till BBQ och det ska bli avslutning for alla larare. Jag som tillfallig assistent far sjalvklart vara med =).

Igar efter jobbet akte vi hem till Irena en snabbis och droppade av vaskorna med skolbocker som hon ska ta med sig har ifran. Vi gick sedan en promenad till restaurangen vi skulle ata pa, forsta gangen vi gick och det var behaglig temperatur. Vi at pa en australiensisk bbq restaurang. Det var precis som att vara tillbaka i australien, i liked it!!!

Var van JingJing kom ocksa med vilket var kul. Sen helt plotsligt kom en annan kompis Malcom fran ingenstans och ville ocksa vara i sin hem miljo da han ar fran Australien.

Ja ja, nu borjar matfesten har sa jag maste kila.
Nya bilder finns pa resdagboken hann inte lagga upp fler nu men det finns nagra nya sa titta pa dom sa kommer det mer nar jag har tid.



Take care,

Toodles!


090624

Idag ar det onsdag och terminen for de sma barnen borjar narma sig sitt slut. Igar spenderade jag halva arbetsdagen med andraklassare. Medan jag var dar fragade barnen som jag brukar vara med varfor jag inte var dar och om jag inte gillade dem langre, sa gulligt. =)

Pa kvallen gick jag som sagt pa bio med min kompis Justin. Vi sag Terminator, och den var val helt okej. Det var coola scener och effekter osv, handlingen....jaa, jag har fortfarande inte fortstatt vad den egentligen handlade om?! Na, sa farligt var det inte men ja den far 2 av 5 fran min sida.

Idag is my day all about cleaning and organizing. Klassrummen ska vara tomma och allt pa vaggarna ska bort. Jag har inga lektioner jag ska vara med pa idag utan ar sjalv i klassrummet sa jag kan ha musik och packa. Helt okej faktiskt, det blir otroligt intensivt med sa pass sma barn hela tiden. Tempot gar pa spinn hela hela hela tiden, man blir darmed ganska trott.

Varje morgon nar vi aker till skolan aker vi med en privat buss som skolan har for alla larare som bor i stan, da skolan ligger cirka 40 min utanfor. Bussen gar exakt 07.05 varje morgon. Jag och Irena brukar alltid kopa med oss Starbucks och ha det ganska trevligt pa bussresan. De senaste dagarna har vi dock haft varldens skrattanfall at olika saker och det ar manga som sover under resans tid. Dessa har kommit fram till Irena vid lunchtid senaste dagarna och fragat vad vi har skrattat at sa mycket, detta har i sin tur gjort att det blivit annu roligare. Ja ja, detta later sakert riktigt flummigt och jag vet inte riktigt om jag hade nagon poang med att saga det, men i alla fall =).


Hur som helst, i kvall ska jag Irena, Marta och Jing ata middag. Jag har redan glomt vart vi skulle men det var nagot bra stalle i alla fall, sa det blir nog trevligt. Nu maste jag jobba lite, jag vet att jag varit dalig pa att skriva senaste dagarna och jag ska forsoka battra mig lite nu sista tiden.

Later folks,

Toodles!

Intensiv helg

Det har varit en intensiv helg och jag har haft kul men ar lite trott. I fredags hade som sagt Irena och Tomasz stor midsommarfest vilket var extremt lyckat! Traffade alla deras vanner som var jatte trevliga och det var en lyckad kvall.
Lordagen spenderade jag med Irena och Jing, vi at upp resterna fran fredagen for att sedan aka vidare till Marriot Hotels Skybar. Sjukt fin utsikt!
Sondagen bestod av lite shopping och lunch med tjejerna igen. Vi alla var sega av det varma och daliga vadret. Det var aska och blixtrade for fullt.

Igar var en lugn dag, jobb och film. Idag ska ivag pa bio eller typ nu ska ja ivag sa berattar mer sen!

Toodles!


Happy Midsummer

Kom på att jag aldrig skrev GLAD MISDOMMAR!!!!


Are you smarter than a 5th grader?

Just nu pagar det tavling for fulla muggar!

Irena och tva andra larare tavlar mot eleverna som har tagit med fragor som lararna ska svara pa, for att sedan se om lararna ar smartare an eleverna.

Jag star for dokumenteringen av detta och har redan efter tva lektioner ett flertal extremt roliga bilder =)
Tavlingen pagar hela dagen vilket innebar en ganska avslappnad dag i skolan maste jag saga.

Nu ringer klockan och det ar dags att se om lararna ar smartare an andraklassarna, sa sota =D


Later,

Toodles!

090617

Onsdag och endast tva dagar till midsommarfest. Pa fredag ska namligen Tomasz och Irena ha midsommarfest. Igar akte jag som sagt tidigare fran skolan for att se Yuyan Gardens. Det var svart att hitta forst da taxichufforen antagligen var sa trott pa mig for att min mobil ringde hela tiden under den en och en halv timmes langa resan fran skolan till stan pga trafik. Sa han slappte av mig way too soon. Utan en blekaste aning om hur stallet skulle se ut gick jag omkring och letade efter stallet men fick tillslut fraga en forsaljare om vagen. Hon var snall och gick med mig, jag fick dock sta ut med ett flertal forsok att bli nerdragen i kallare for att hon ville salja saker till mig.

Nar jag val kom fram var det ett jatte fint stalle. Troligtvis det enda stallet i Shanghai som ar lite tystare och man kunde faktiskt hora fagelkvitter, det mina vanner hander inte ofta har.
Jag fortsatte sedan mina aventyr och vandrade omkring i omradet bland massa klassiska kinabyggnader och blev omringad av forsaljare, det ar inte alltid latt att vara ensam ibland dessa typer.

Nar jag kom hem var jag sa trott att jag gick och la mig vid 7 och sov konstant till 5 imorse da jag anda maste ga upp pa mornarna. Skont att fa den somnen ska jag saga!

Ikvall vet jag inte riktigt vad jag ska gora. Min kompis Justin jobbar pa en bar ikvall, sa jag kanske far for mig att aka dit och saga hej men vi far se. Annars blir det nog order in some food och dvd night...time will tell!

Nu ska jag ga och titta pa en sangtavling de har idag =D

Toodles!

Bilder - Skolan & Nanjing Road

  
 
 
 

Har har barnen Egyptentema vilket innebar en hel skoldag iforda dessa klader.
De har just nu i aulan matfest med "egyptisk mat" som vad jag sag bestod av bland annat muffins med chokladtopping.

Toodles!

090616

Idag har jag en kortare dag i skolan for att Irena ska ivag pa mote for hennes sommarundervisning. Jag passar da pa att gora lite turistiga saker. Om cirka en timme ska jag ivag till ett stalle som heter Yuyang Gardens. Jag vet inte overdrivet mycket om det just nu, men det ska tydligen vara jatte fint.

Igar efter jobbet akte jag inte hem pa en gang utan gick pa en av de stora gatorna i Shanghai, Nanjing Road! Massivt med manniskor standigt, nastan oavsett vilken tid pa dygnet det ar. Jag var sa otroligt sugen pa sashimi eller sushi sa jag gav mig inte forran jag hittade ett stalle som visade sig vara helt underbart. Billigt och supergott!

Jag strosade aven omkring i massa gallerior eftersom de har minst en miljon utan att overdriva snarare tvartom! Tank er Harrods ganger 8 i storlek och de ligger med minst 50 meters avstand mellan varandra. Dock ar det ganska dyrt pa de flesta men kul att titta.

Har fler bilder som jag ska lagga upp fixar det sa fort jag kan =).

Nu borjar snart nasta lektion, vi hors.

Toodles!

Welcome Miss Madeleine

Nu sitter jag pa British International School i Shanghai och varit med pa lektioner under dagen. Det har varit barn fran 6 ars alder till 13 ar. Jag har haft en valdigt rolig dag faktiskt, barnen har varit valdigt gulliga. Varje klass har borjat med Good morning Mrs Kowalski and welcome Miss Madeleine.

De har sedan fatt presentera sig sjalva och stalla fragor till mig. Alla var blyga i borjan men efter en kort stund urartade fragestallningen i varje klass =).
Sista klassen vi hade idag var anda klassare, de var jatte sma och vi skulle ha test. Jag gick runt och hjalpte till for de som hade fragor och det var en mini liten kille pa 6 ar som fragade mig om hjalp pa varje fraga, haha hur gulligt som helst.

Ikvall ska jag nog inte gora nagot speciellt, blir nog en lugn kvall. Fick valdigt lite somn i natt pa grund av bygget som sker utanfor mig dygnet runt. Det renoveras i varje kvarter till expo utstallningen som de ska om mindre an ett ar. Sa Shanghai ar pa totalrenovering. Jag har tagit lite bilder pa klassrummet som jag forsoker lagga ut sen pa resdagboken, ska dock ta mer foton da barnen ar med ocksa =).


Om ni vill titta lite pa hur skolan ser ut ar hemsidan foljande:
www.bisspuxi.com



Toodles!


Pics...

Jag har nu i tre dagar försökt lägga upp bilder här på bloggen men det total strejkar hela tiden. Håller nu på att lägga upp bilder på resdagboken istället. Hoppas på att det ska fungera bättre. 

För att komma åt de bilderna går ni in på www.resdagboken.se

Sök sedan på alias "MaddieWigren" så hittar ni  mig och lite bilder =)


Toodles!

The Perfect Day

Igår hade jag en nästan helt perfekt dag!

På förmiddagen gick jag runt i mina kvarter och tittade i butiker och små shoppade lite. Var egentligen på jakt efter hårspray men köpte allt utom hårspray. Nä, men jag lyckades hitta en jätte gullig butik med massa små söta klänningar så jag köpte en mörkblå/grå sidenklänning. Sen lyckades jag komma över en t-shirt också. 

Jag gick sedan och köpte lite lunch och åt hemma, svalkade mig lite i ac på grund av värme runt 35-40 grader....varmt!!!

Kl.14.00 mötte jag Irena för att fortsätta shoppingturen och vi gick till en inomusmarknad som hade HUR MYCKET SOM HELST!!!!!!!! Seriöst, jag var i chocktillstånd för några minuter där. Vi kom igång med lite shopping i alla fall, jag kom över ett par super snygga skor och en väska för bra priser.

Efter shoppingen åkte vi direkt till ett spa vid namn "dragon fly" där vi gjorde manikyr. Efter det gick jag ut med perfekta naglar och hoppade in i taxi igen för att åka hem och byta om. 
Jag mötte Irena och hennes kompis Jing för middag kl 7, som blev en super kul middag. Efter var det vidare igen på ett poolparty som var födelsedagsfest för Meetch. Han hade sedan hyrt en buss som tog oss till en pub där festen fortsatte hela natten lång. 

Sammanfattningsvis var i princip allt perfekt igår =) en riktigt kul dag!

Idag har jag haft en lugn dag som verkligen var väl behövd efter en riktigt intensiv vecka. Jag har haft ett dvd-maraton och tittat på andra säsongen av "Lipstick Jungle". Jag gick sedan en lång promenad och hittade sen en kinesisk foodcourt som hade massa konstiga saker. Jag lyckades peka mig till en maträtt och lyckades inte äta ens en fjärdedel av maten för det var så mycket. Well well, thats it for now i guess... skriver mer snart =)



Toodles!

Looking good...

Det verkar som mitt internet är på väg tillbaka och jag kommer att kunna lägga upp lite bilder nu :D
Dock ska jag iväg på middag hemma hos Tomasz och Irena om några minuter så hinner inte nu men kanske när jag kommer hem igen. 

Har en del att berätta, jag var och besökte en av fabrikerna som Luna jobbar med vilket var riktigt häftigt. Har lite bilder på det också.

Men nu måste jag skynda mig iväg så jag inte blir försenad, berättar mer sen!


Toodles!

Still some internetproblems

Nu sitter jag pa jobbet och har lunch, idag igen. Lunchen hamtas fran nagot stalle precis i narheten och ja, det ar lite annorlunda men det brukar slinka ned anda. Det ser ganska ackligt ut om jag ska vara arlig, men tittar man inte sa smakar det anda ganska bra.

Igar regnade det hela dagen har och det var helt dimmigt. Man sag upp till 30 meter ungefar sen var det bara vitt. Jag gick fran jobbet vid halv 7, tog en liten promenad runt kvarteret for att stota pa en dvd affar. Tomasz och Irena hade berattat om den sa jag kopte 2 filmer for ungefar 20 kr.

Dagen innan hade jag ocksa fatt en hel bunt med filmer som Irena inte ville ha langre sa jag ager numera 25 dvd filmer till. Nar jag kom hem efter jobber satte jag pa en film och lagade mat, som smakade riktigt illa. Denna gang inte pa grund av mig utan pa ravarorna. Att kopa vasterlands mat ar for det forsta jatte dyrt och for det andra smakar den konstigt.

Jag var valdigt trott sa jag gick och lade mig ganska tidigt. Ar fortfarande valdigt trott, mornarna ar varst da jetlagen ar jobbigast pa morgonen. Jag hoppas att det ska ga over snart.

Har som sagt fortfarande lite krangel med internet pa rummet, men lite bilder kommer sa fort jag fatt igang det...om jag nu far det!
Efter jobbet idag ska jag och Irena mota en av hennes kompisar fran Norge. Vi ska fika lite och ja umgas =). Det ska bli trevligt.

Nu ska jag jobba vidare, ha en bra dag.

Toodles!


Jetlag, jetlag, jetlag...

Jag sitter pa jobbet nu och har lunch. Jag har aldrig varit sa trott som jag ar idag. Det blev en valdigt lang dag igar med jobba hela dagen och sedan bjod Tomasz och hans fru Irena mig pa middag. Mitt internet hemma i lagenheten fungerar inte helt korrekt vilket innebar att jag inte kan blogga darifran just nu och jag kan darmed inte heller lagga upp nagra bilder.

Jag ska forsoka fa problemet atgardat men vet inte hur det kommer ga. Vi har workshop har pa jobbet idag med en forelasare som bott i Sverige i 20 ar. Det ar mycket nya begrepp och svart sprak men valdigt intressant. Efter jobbet idag har jag forst planer pa att folja med Tomasz och Irena for att simma, men jag tror jag aker hem istallet for att ga o lagga mig tidigt ikvall.

Jag hor av mig snart igen, tills dess ha det bra.


Toodles!

Small people, Big city

Äntligen är jag framme!!!!

Efter en två timmars flygresa till Amsterdam, lite tidsfördriv på flygplatsen och en ytterligare flygresa på 10 timmar slutade jag upp i Shanghai. Sista flygresan var inte lika trevlig som jag hade hoppats på då jag aldrig varit med om så trånga platser. Bredvid mig hade jag sömntutan från Kina och ryska maffian, det var därmed inte läge att gå upp och sträcka på benen lite då och då. Jag försökte dock göra det bästa av situationen:



Hur som helst när jag kom fram möttes jag av supergulliga Natalie som jobbar på Luna där jag ska jobba. Hon tog mig till lägenheten för att sedan gå ut och äta lunch. Det var dock konstig känsla att äta biff med ris och annan kinamat då klockan var 6 på morgonen för mig och jag som sällan ens kan äta frukost. Jag kämpade i mig lite mat i alla fall och sedan gick vi på en lång promenad. Det var en helt otrolig känsla att bara gå omkring och titta på alla skyskrapor och designen på alla hus. Galet!

I morgon ska jag till kontoret första gången, vi får se hur det går. Det verkar som ett trevligt gäng som jobbar där i alla fall vilket känns kul.

Dagens:
Det känns jätte spännande att äntligen vara här, trots det går dagens roligaste fakta till min vän Sanna från Boden som berättade följande:
Efter en konsert med Bruce Springsteen och 33 000 åskådare konstaterade hon att alla bodens invånare skulle få plats på en och samma arena och fortfarande ha 4000 platser kvar att fylla ut :D 

Nu ska jag sova men håller er uppdaterade,


Toodles!

Shanghai - here I come!

Idag är det dagen då jag lämnar Sverige för Shanghai. Jag håller på med sista packningen och sen bär det av mot arlanda. Jag fick inte mycket sömn i natt på grund av Guccis lilla uppror, om det var tänkt mot leksakerna eller mot mig vet jag inte men båda fick lida i alla fall. Det blir till att sova på planet kan jag säga.

Jag kommer försöka blogga så mycket jag kan under tiden där borta, har dock inte detaljerna på hur mitt internet kommer att fungera.



Nu måste jag göra mig klar för avfärd, ha en bra lördag så skriver jag så fort jag kan.


Toodles!


Glad sommar vänner!

Nu är jag tillbaka i Stockholm efter en blåsig flygtur. Gucci hade lagom mycket åsikter om åkturen, det blev mycket mjauade. Jag sitter nu o väntar på mamma som är och köper sushi och på Debbie som ska komma och göra oss sällskap.

Igår var jag hos Linn och sa grattis till henne som fyllde 25. Det blev även sista gången hela gänget var samlat för detta läsår. Jag hoppas alla får en underbar sommar och detta inlägg är tillängnat mina underbara vänner i Umeå.




Amanda, Magda, Hanna, Sophia, Sanna, Julia, Linn, Karin, Viktor, Christian och Jocke - Tack för ett sjukt roligt år på MVK i Umeå. Men bättre ska det bli till hösten =D


Nu: Sushi...

Toodles!


Finally Over!!

Nu, ÄNTLIGEN är det över. B- uppsatsen lämnas in i morgon för sista gången, hoppas vi. Det har varit så stressigt att jag inte vet mitt namn längre och i morgon lämnar jag Umeå för ett sommar break. 

Det ska bli otroligt skönt att byta miljö för ett tag och tänka på annat än skolan. Snart kommer Peter över också och vi ska äta sista middagen i Umeå på tre månader vilket delvis känns fantastiskt skönt men också lite sorgligt eftersom detta ändå är vårt hem. 

Men men, nu måste jag fortsätta packa och städa. Kommer bli en lång kväll idag det vill jag lova, jag har hur mycket som helst som ska ner till sthlm på ngt sätt. Plus detta har Gucci resfeber och hon kan inte bestämma sig vilka leksaker hon vill ha med eftersom hon gömmer dem under soffan hela tiden.

Hon ser mer ut så här hela tiden:
 

Hörs sen,


Toodles!

Runaway Bride


I kväll blev en kväll med romantiken i fokus. Vilken romantisk film och en film som jag aldrig lyckats se tidigare. Richard Gere och Julia Roberts, vilka skådespelare de är egentligen!

Det var väldigt härligt att det blev ett lycklig slut, jag trodde nästan inte det för en stund men denna typer av filmer måste sluta lyckligt. Det var en bra film för kvällens underhållning i alla fall.



Ja ja nu måste jag snart gå och sova, det kommer bli en LÅNG dag i morgon.

Sov gott fellas,


Toodles!

Icke existerande koncentration

Idag har jag och Julia gjort allt vi kunnat för att försöka koncentrera oss på att läsa uppsatser till seminariet i  morgon och det har väl gått sådär. Mina tankar flyger omkring som en irriterad geting vilket har gjort att min dag med plugg inte är slut ännu.
Jag har just nu ett litet brejk för att skriva sammanfattningen om konferensen till "Sida". 

Det var länge sen jag hade så mycket i tankarna som jag har nu, allt som ska packas till sommaren och planeras. Jag måste sommarstänga lägenheten och komma ihåg att stänga av allt osv osv osv. 

Jag har dock fortfarande ett glädjerus från den underbara helgen. På bilden nedan kan vi se när vi helt plötsligt blev hejaklack åt ett brännbollslag och två minuter senare var vi med i tidningen :D



Love you guys! :D:D:D



Toodles!

RSS 2.0